Διαγωνισμός ζωγραφικής και τραγουδιού για την ειρήνη

Διαγωνισμό ζωγραφικής για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τραγουδιού για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα την ειρήνη διοργανώνει το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής.

Συγκεκριμένα για τους μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Ζωγραφίζουμε για την Ειρήνη – Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν».

Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν είτε με ατομική είτε με ομαδική εργασία στο διαγωνισμό. Δεν υπάρχει, επίσης, κανένας περιορισμός στα υλικά και την τεχνοτροπία που θα χρησιμοποιηθεί. Οι Σύλλογοι Γονέων ή οι Ενώσεις των οποίων τα παιδιά (ατομικά ή σε ομάδες) θέλουν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά (σε μορφή pdf ή jpeg) στο e-mail: diagonismos.eirini.omosp.gon.att@gmail.com έως και τις 2/5/2022 τα έργα των παιδιών, αναγράφοντας στο θέμα: «Για το διαγωνισμό Ζωγραφίζουμε για την Ειρήνη».

Στην περίπτωση που υπάρχουν έργα μεγάλων διαστάσεων να αποσταλεί ευκρινής και υψηλής ανάλυσης φωτογραφία τους στο ίδιο e-mail. Τα 30 πρώτα που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή θα εκτεθούν στο χώρο που θα διεξαχθεί το Συνέδριο της Ομοσπονδίας και γι αυτό το λόγο αυτά τα έργα θα πρέπει να σταλούν στη συνέχεια στη φυσική μορφή τους για να γίνει η έκθεση.

Για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων διοργανώνει διαγωνισμό με θέμα: «RAP-άρουμε για την ΕΙΡΗΝΗ – Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν». 

Αντίστοιχα, δεκτές γίνονται τόσο ατομικές όσο και ομαδικές εργασίες. Τα τραγούδια που θα πάρουν μέρος στο διαγωνισμό θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στο e-mail: diagonismos.eirini.omosp.gon.att@gmail.com έως και τις 2/5/2022 σε μορφή mp3 ή wav, αναγράφοντας στο θέμα: «Για το διαγωνισμό: RAP-άρουμε για την Ειρήνη».

Το συνέδριο της Ομοσπονδίας θα ξεκινήσει με το τραγούδι που θα πάρει την πρώτη θέση στο διαγωνισμό (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Παράλληλα, η Ομοσπονδία προτείνει ιδέες και σκέψεις για αντιπολεμικές δράσεις στα σχολεία (διαβάστε εδώ).