Με αντιπολεμικά μηνύματα παρέλασαν μαθητές του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας

«Φορώντας» στις μπλούζες τους αυτοσχέδιες χάρτινες μικρές πικέτες που ανέγραφαν αντιπολεμικά συνθήματα και υπέρ της ειρήνης παρέλασαν σήμερα οι μαθητές του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, στο πλαίσιο της μαθητικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου.

«Ειρήνη παντού» ανέγραφαν μερικές από τις μικρές πικέτες, ενώ άλλες είχαν ζωγραφισμένο το σήμα της ειρήνης, με τους μαθητές να στέλνουν με τον δικό τους ξεχωριστό, συμβολικό τρόπο, αντιπολεμικά μηνύματα.

 

 

 

 

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ:Διοργάνωση διαγωνισμού ζωγραφικής και τραγουδιού για την ειρήνη

Διαγωνισμό ζωγραφικής για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τραγουδιού για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα την ειρήνη διοργανώνει το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής.

Συγκεκριμένα για τους μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Ζωγραφίζουμε για την Ειρήνη – Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν».

Κείμενο ενάντια στον πόλεμο και τους αποκλεισμούς επιστημόνων

Κείμενο υπογραφών ενάντια στον πόλεμο, στις διώξεις και τους αποκλεισμούς επιστημόνων διακινούν διαδικτυακά πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ερευνητές και μέλη της ευρύτερης επιστημονικής κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το οποίο έχει συγκεντρώσει ήδη 380 υπογραφές.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Αντιπολεμική εκδήλωση στη Θέρμη από τις Επιτροπές Ειρήνης

Εκδήλωση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο διοργάνωσαν στη Θέρμη οι Επιτροπές για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και Υπαίθρου Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ:«Ο Πειραιάς λιμάνι των λαών και όχι του πολέμου των ιμπεριαλιστών»

«Στον Πειραιά έχουμε μια μεγάλη αγκαλιά για τους πρόσφυγες και τα θύματα του πολέμου. Σηκώνουμε όμως το ανάστημά μας απέναντι στους θύτες και στους εγκληματίες, τη Ρωσία και το ΝΑΤΟ, δηλώνουμε ότι είναι ανεπιθύμητοι», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πειραιά.

ΚΟΖΑΝΗ:Μήνυμα ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία από τους μαθητές του 15ου Νηπιαγωγείου

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Γονέων και τη συμβολή των εκπαιδευτικών, το 15ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης στέλνει μήνυμα με το μπαλόνι ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία που έγραφε: «Ονειρευόμαστε έναν κόσμο όμορφο. Αγαπάμε όλους τους λαούς. Θέλουμε Ειρήνη και φιλία για όλους τους λαούς, καμία συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο!».

Subscribe to