Γαλλικό αεροπλανοφόριο  "Σάρλ Ντε Γκωλ"

«Στον Πειραιά έχουμε μια μεγάλη αγκαλιά για τους πρόσφυγες και τα θύματα του πολέμου. Σηκώνουμε όμως το ανάστημά μας απέναντι στους θύτες και στους εγκληματίες, τη Ρωσία και το ΝΑΤΟ, δηλώνουμε ότι είναι ανεπιθύμητοι», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πειραιά.

Τονίζει πως «από τη μέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουμε προχωρήσει σε δεκάδες πρωτοβουλίες στα σχολεία του Πειραιά. Εκατοντάδες μαθητές με τη συμμετοχή μας στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με τις τσάντες μας, τα πανό που έχουμε βάλει στα σχολεία μας, με την ανάγνωση αντιπολεμικών ποιημάτων μέσα στις τάξεις μας, δυναμώνουμε κάθε μέρα το μήνυμα εναντίωσης στον πόλεμο που διεξάγεται» και υπενθυμίζει πως «το ίδιο κάναμε και τις τελευταίες μέρες που μάθαμε ότι στις θάλασσες του Πειραιά πηγαινοέρχονται φρεγάτες του ΝΑΤΟ» αλλά και με τον κατάπλου του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκωλ».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει πως «χιλιάδες νεκροί, εκατομμύρια ξεριζωμένοι πρόσφυγες, θύματα μιας σύγκρουσης ανάμεσα στους "ισχυρούς" αυτού του κόσμου, από τη μία η Ρωσία και από την άλλη το ΝΑΤΟ και η ΕΕ που αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά πως η ανθρώπινη ζωή, ούτε του ουκρανικού λαού ούτε κανενός λαού, δεν μετρά μπροστά στα οικονομικά και στρατιωτικά σχέδιά τους» και πως «η χώρα μας συμμετέχει ενεργά σε αυτόν τον πόλεμο κόντρα στην αγωνία και την αντίθεση του λαού μας».

Καταλήγοντας ξεκαθαρίζει πως οι αντιπολεμικές της δράσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.